Kaj je pizza napoletana?

NAPOLITANSKA PICA


Dobrodošli ljubitelji pice!

Neapeljska pica (Pizza Napoletana), znana tudi kot "prava neapeljska pica", na splošno velja za prvotno obliko pice in se močno razlikuje od tradicionalne pice, ki jo danes pozna večina ljudi. V Italiji jo uživajo od poznega 18. stoletja in ima bogato zgodovino in kulturni pomen, ki jo ločuje od drugih oblik pice. V tem članku bomo raziskali, zakaj je neapeljska pica boljša od navadne pice, pa tudi njeno zgodovino in edinstvene značilnosti.

V prvi vrsti je ključ do edinstvenega okusa in teksture pice v neapeljskem slogu uporaba visokokakovostnih, popolnoma naravnih sestavin. Za razliko od tradicionalne pice, ki pogosto uporablja predpakirane, umetne sestavine, je pica v neapeljskem slogu narejena samo iz najbolj svežih in najčistejših sestavin, ki so na voljo. Skorja je narejena iz preprostih sestavin, kot so moka, voda, sol in kvas, omaka pa iz ročno zdrobljenega paradižnika San Marzano, ki velja za najboljšega paradižnika na svetu. Poleg tega je sir mocarela, ki se uporablja v neapeljski pici, narejen iz mleka vodnih bivolov, ki je znano po svojem vrhunskem okusu in teksturi v primerjavi z mocarelo iz kravjega mleka.

Pri Cesarju, Napolitanska Picerija

Preberite več o naši piceriji

Naša vrata picerije so se odprla leta 2020 zaradi ljubezni do pravih neapeljskih pic in lokalne dediščine in kulinarike.

Želite videti jedilni list?

Uživajte v okusu vsakega grižljaja naših gurmanskih pic, solatnih krožnikov in sladic. Oglejte si celoten meni pic, solat in sladic.

Ponujate tudi dnevne malice?

DA! Za dnevno malico nudimo tri različne pice. V sezoni, ko imamo solate, ponudimo eno solato tudi za kosilo.

01. Pristnost

Od tanke skorje do rahlo pikantne paradižnikove omake je pravi prikaz tega, kakšna bi morala biti pristna italijanska pica.

04. Vsestranskost

Ne glede na to, ali si želite hitrega prigrizka ali načrtujete večerjo za družino/prijatelje, Pizza Napoletana ponuja veliko raznolikost, ko pride čas, da se odločite, katera vrsta bo zadovoljila vsakogar. ne glede na to, ali imajo raje vegetarijanske jedi, pojedine za ljubitelje mesa ali celo morske dobrote - tukaj se resnično najde nekaj za vsakogar! .

02. Svežina

Od sveže pripravljenega testa do vrhunskih paradižnikov in sira mocarela, ki je bil pridobljen lokalno ali uvožen neposredno iz same Italije.

03. Okusni nadevi

Z vsakim grižljajem poskusite nekaj drugega, tako da svojemu naslednjemu naročilu dodate te edinstvene dodatke za nepozabno izkušnjo, za razliko od katere koli druge vrste pic, ki je na voljo drugod na menijih po mestu.

05. Bolj zdrava opcija

Manj maščob in kalorij na porcijo zaradi tanjše osnove in lažjih nadevov, kar strankam, ki želijo nekaj bolj zdravega, omogoča brez žrtvovanja okusa, in brez brez krivde uživati v okusnih obrokih.


KORAK NAZAJ V PRETEKLOST

Kako je narejena? Od kod je prišla?

Drugi razlog, zakaj je neapeljska pica boljša od navadne pice, je njena priprava in način pečenja. Za razliko od tradicionalne pice, ki se pogosto peče v običajni pečici, se neapeljska pica peče v pečici na drva. Visoke temperature in edinstvena porazdelitev toplote teh pečic dajejo dimljen okus in hrustljavo, zračno skorjo, ki je preprosto ni mogoče ponoviti v običajni pečici. Poleg tega je čas priprave pice v neapeljskem slogu veliko krajši od časa priprave navadne pice, običajno traja le 60–90 sekund, kar pomaga ohraniti svežino in neokrnjenost sestavin.

Zgodovina neapeljske pice je bogata in fascinantna. Domneva se, da izvira iz mesta Neapelj v Italiji v poznem 18. stoletju. Takrat je bil Neapelj živahno pristaniško mesto z veliko populacijo mornarjev, med katerimi je bilo veliko iz revnejših slojev. Mornarji so potrebovali hitro, poceni in prenosljivo hrano, ki so jo lahko vzeli s seboj na potovanje, in pica je bila odlična rešitev. Sčasoma se je priljubljenost pice razširila in postala je stalnica neapeljske prehrane.


PRAVA KULINARIČNA MOJSTROVINA

Neapeljska pica danes na splošno velja za eno najboljših vrst pice na svetu. Zaščitena je s strani Združenja prave neapeljske pice, ki ima stroge smernice o tem, kaj lahko in kaj ne velja za pravo neapeljsko pico. Te smernice zagotavljajo, da neapeljska pica ostane visokokakovosten in pristen izdelek, ki je zvest svojim koreninam.

Če povzamemo, neapeljska pica je prava kulinarična mojstrovina, ki se od drugih oblik pice razlikuje tako po svoji zgodovini kot po edinstvenih značilnostih. Uporaba visokokakovostnih, popolnoma naravnih sestavin, način pečenja in bogata kulturna dediščina ustvarjajo okusno in nepozabno doživetje. Ne glede na to, ali ste ljubitelj pice ali gurman na splošno, je neapeljska pica vsekakor vredna, da jo okusite.